Зареждане ...

Тунинговане на трекинг/туристически велоси

Мнения и съвети относно всякакви технически въпроси.
Потребителски аватар
Автор на темата
stefan_trekkie
Прохождащ
Прохождащ
Теми: 2

Тунинговане на трекинг/туристически велоси

Мнениеот stefan_trekkie » 17 дек 2016, 19:36

Отварям темата с цел да обсъждаме идеи и джаджи за колелцата свързани с туризъм/трекинг. Колела, рамки, геометрии, кормила, дреболии за тези колела. Всичко интересно и нестандартно, което да подобри пътешествията.

Потребителски аватар
Pathfinder™
Прохождащ
Прохождащ
Теми: 0

Re: Тунинговане на трекинг/туристически велоси

Мнениеот Pathfinder™ » 18 дек 2016, 15:19

http://fcdn.mtbr.com/attachments/xc-rac ... 288874.jpg

http://4.bp.blogspot.com/-b2CkWRKtmTQ/T ... rs+new.jpg

Лека полека събирам нещо нестандартно,байк с твърда вилка и мисля да му монтирам шосеен дроп бар или такова от първия линк и се двоумя кой от двата да бъде.Като визия ще бъде по добре с шосейния,спирачките и командите ще са отделени за сега открих едни стари за ТТ които се монтират в отворите там където се поставят тапите за гюделина.

Потребителски аватар
Автор на темата
stefan_trekkie
Прохождащ
Прохождащ

Мнениеот stefan_trekkie » 18 дек 2016, 16:29

Достa от съвременните трекинг колелa все още сa т.н. бaр енд шифтъри, товa зa което говореше. По принцип сa еднaкви с тези нa долнaтa тръбa зa клaсическите шосейки и обикновено имaт фрикционен и индексирaн мод, с едно пaлче се превключвa.
Кaрaл съм години с комaнди нa долнaтa тръбa, било то фрикционни или индексирaни и нa мен много ми хaресa, но мaсово не се хaресвaт стaрите технологии кaто тези комaнди. Използвaт се нaй-вече, зaщото зa пътешествия сa много нaдежни, зa рaзликa от дуaл контролa и рaпид фaяр бaйковите скорости.
Моя джaянт (от темaтa с фaровете) също е с тaкивa комaнди и имaт пaлец зa фрикшън/индекс мод, но сa нa необичaйно място - нa кормилното колче нaд чaшките и не смятaм дa се рaзделям с тях.
Прикачени файлове
FB_IMG_14814824555522378.jpg
FB_IMG_14814824555522378.jpg (66.71 KиБ) Видяна 15508 пъти

Потребителски аватар
Автор на темата
stefan_trekkie
Прохождащ
Прохождащ

Мнениеот stefan_trekkie » 26 дек 2016, 15:19

Ето го новия кокпит... Спирачките вече спират добре след като се отървах от тези вибрейкови лостове и сложих такива баш за кантари.
Много съм доволен от комфорта.
Изображение

Върни се в “Ремонти”