Привет!
Скоро смених венец касета и се случи нещо което ме притеснява. Веригата започна да "хрупа" ако мога така да се изразя. Реших на първо време да оставя нещата така и да чакам нещата да се напаснат, но започвам да си мисля дали не трябва да сменя и верига. Това няма лошо, обаче съм решил до месец два да сменя и средно движение с курбели. в момента изчаквам да се ориентирам точно какво ми трябва. Със сигурност зъбите на голямата плоча трябва да са повечко, но за средната плоча...тази ми е екстра. Два три зъба повече не мисля, че ще променят нещата, но се притеснявам малко да не стане така "вместо да изпиша вежди, да извадя очи".В този ред си месля, че е най-добре да си взема нещичко по скъпичко на което да мога да си сменям плочите както ми е угодно и да имам възможност за експерименти. Обаче, то не са едно и две неща-квадрати, дължини на оси, лагери, диаметри и т.н. все неща които ме човъркат, а не искам да си сложа средно и по него да си правя колело. И да се върна в началото-ако проблема с "хрупането" не е "стандартен", като сменя средно с курбели пак ли евентуално ще трябва да сменям верига, или само да добавя звена!? Ще ми е интересно да чуя вашето мнение по въпроса!
Поздрави!