Зареждане ...

Счупен преден дерейльор

Мнения и съвети относно всякакви технически въпроси.
Автор на темата
tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята
Теми: 15

Счупен преден дерейльор

Мнениеот tpeshov » 21 яну 2015, 15:41

Днес си измих колелото.Докато го миех видях това:
Изображение
Явно на това се е дължал странният шум напоследък.Приемам всякакви идеи с изключение на "купи си нов".На първо време сложих една тиагра,става за каране,но на цялостен монтаж рекорд тиаграта стои меко казано странно
Модела е кампаньоло рекорд 2011

Потребителски аватар
h17
Забавачница
Забавачница
Теми: 5

Re: Счупен преден дерейльор

Мнениеот h17 » 21 яну 2015, 17:17

Защо пък да не си купиш нов? Монтажът си е консуматив. Както касетите, плочите и веригите се износват и сменят, така и дерейльорите, макар и по-бавно и рядко. Дори и командите се развалят с времето. Това не е руски локомотив от 70-те, че да изкара няколко милиона километра :D

А и толкова ли има значение как "стои" ;)

Автор на темата
tpeshov
Чирак в занаята
Чирак в занаята
Теми: 15

Мнениеот tpeshov » 21 яну 2015, 17:41

Командите на кампаньоло се ремонтират успешно с оригинални резервни части.Монтаж не ми се сменя,защото е актуален-рекорд 11 ск.А за тази джаджа не ми се дават толкова пари.Вярно,тиаграта ми върши работа,но колелото ми е сравнително ново и цялото е черен мат и малко червено.Точно днес му сложих и нови карбонови капли,които също са чисто черни,дори там,където трият калодките.Само дерейльора тиагра блести като усмивка на негър :-D

Потребителски аватар
h17
Забавачница
Забавачница
Теми: 5

Мнениеот h17 » 22 яну 2015, 01:16

Най добре да направиш няколко детайлни снимки и да ги пратиш като запитване до Кампаньоло дали подлежи на ремонт. Ако ти отговорят, че не става, би могъл да го залепиш с поксипол: но не само там, където е счупено, а цялата вътрешна кръгла част, за болта. Последното сам можеш да си прецениш до колко е рисковано :?

А също така може да напръскаш Тиаграта с черен спрей :D

Върни се в “Ремонти”