За мен "многодневен" е туризмът над 3 дни. Натоварено колелото ми изглежда така:

(На о. Лесбос през 2014г.)
И така:

(В югоизточна Италия през лятото на 2013г.)
Първо ще уточня, че през нощта предпочитам да спя в истинско легло и да имам достъп до душ с топла вода. За това и не си взимам палатка и спален чувал. Пък и идея си нямам къде бих могъл да ги завържа на моето шосейно колело.
Багажник: Едно от най-важните неща. Ползвам лек и евтин багажник на Zefal, който изглежда така:

Малко е пластмасов, но не може хем да е лек, хем да е от солиден алумѝн

Торба: Или компресиращ се сак. Моят го взех от Алиекспрес-а за няколко долара (като напишете 'compression sack' в търсачката изкачат всякакви видове и размери). За мен по-добър избор в сравнение с дисагите, които са по-тежки, имат точно определена форма и не на последно место: изискват специален багажник в повечето случаи. Торбата винаги мога да я ползвам и за нещо друго, например като ходя на плаж. Пълня я с дрехи най-вече, но там влизат и джапанките, плажната кърпа и една резервна вътрешна гума. Компресира се със собствените ремъци и се закрепва за багажника с ластици за багаж с куки.
Чанта за кормило: Евтинка от Али-то. Събира много, макар че не е от най-големите. Държа си фото-то, фенерчето, инструментите, още една резервна вътрешна, комплект за правене на гума, пликчето с документи, карти и пари. Остава място и за храна за попът. А и имам странични джобове и място за пътна карта на капака. Кофти е, че се променя малко управлението, но се свиква, пък и удобството е голямо.

(В северна Гърция през лятото на 2014г.)
Фенерче: Ползвам фенер (модел на Olight) с една 18650 акумулаторна батерия, но като цяло си планирам времето и маршрутите така, че да не ми се налага да карам много нощно. За това и не нося зарядно, а само две заредени батарии. Но за вбъдеще смятам да подобря този аспект от екипировката. Що се отнася до специализираните велофарове: никога! Или са с тежък зареждащ блок, или са много скъпи, а и моето фенерче го ползвам и за куп други неща. Закрепването за кормилото става с евтина стойка.
Вода: Бутилка от минерална вода, което допълвам или сменям. Бидоните побират по-малко, по-тежки са, трябва да се мият и лесно се забравят.
Това е за сега за нещата, които са върху колелото. Може би не съм споменал за кабела с катинар, който се вижда на рамката, но за него няма нищо интересно, освен че единият ключ го държа в мен, а другия в чантата на кормилото. А си е безспорна необходимост за влакове, фериботи, магазини и хотели, в които не разрешават да се вкарва колело в стаята

Следват допълнения...