Sigma ROX 10
1. Каква е разликата между бялата и черната сигма(освен в парите).
2.Може ли да подържа страва?
3. Може ли да се вкара маршрут ?
четвъртъкчет | петъкпет | съботасъб | неделянед | понеделникпон | вторниквт | срядаср |
---|---|---|---|---|---|---|
30.
|
31.
|
1.
|
2.
|
3.
|
4.
|
5.
|
Randonneur написа:Да добавя, че ако търсим джаджа с навигация по карта, гармините наистина са най-добри за велосипед.
Тук имаме 2 варианта от гледна точка на батерията:
- велосипедни модели - като вече цитирания edge 800, нуждаещи се от външна батерия /дори няколко/ за по-дълги бревети;
- пешеходни модели - при тях батерийките имат същия живот на заряда, но могат да се сменят с най-стандартни АА батерийки, които може да си носим в джоба, или да купим от всяка бензиностанция. http://www.garmin.bg/?s=4&c=7&g=17 Казват им "ръчни" или "пешеходни", но си има към тях стойка за велосипед и по отношение на навигацията вършат същата работа като велосипедните. Нямат обаче измерване на пулс и каданс...
Така че трябва да се решава - дали искаме сменяеми батерийки или пулс и каданс... За многодневни бревети - решението е първото. За 3 дни се сменят почти 4 чифта батерийки, докато пулсомера и каданса са абсолютно излишни...
h17 написа:Пълен цитат
Ако е само за да не се изгуби човек, смартфонът с Google maps върши перфектна работа. Моят издържа до два дена и ми е напълно достатъчен, дори и в чужбина
h17 написа:Randonneur написа:Да добавя, че ако търсим джаджа с навигация по карта, гармините наистина са най-добри за велосипед.
Тук имаме 2 варианта от гледна точка на батерията:
- велосипедни модели - като вече цитирания edge 800, нуждаещи се от външна батерия /дори няколко/ за по-дълги бревети;
- пешеходни модели - при тях батерийките имат същия живот на заряда, но могат да се сменят с най-стандартни АА батерийки, които може да си носим в джоба, или да купим от всяка бензиностанция. http://www.garmin.bg/?s=4&c=7&g=17 Казват им "ръчни" или "пешеходни", но си има към тях стойка за велосипед и по отношение на навигацията вършат същата работа като велосипедните. Нямат обаче измерване на пулс и каданс...
Така че трябва да се решава - дали искаме сменяеми батерийки или пулс и каданс... За многодневни бревети - решението е първото. За 3 дни се сменят почти 4 чифта батерийки, докато пулсомера и каданса са абсолютно излишни...
Ако е само за да не се изгуби човек, смартфонът с Google maps върши перфектна работа. Моят издържа до два дена и ми е напълно достатъчен, дори и в чужбина
Randonneur написа:h17 написа:Пълен цитат
Да не забравяме в този случай фактора роуминг, макар че намалиха много цените в рамките на ЕС!Миналата година в Испания, пропускът да сложа карта в Гармина ми коства 100-150 лв. роуминг вследствие ориентирането със смартфон....
Върни се в “Съвети и екипировка”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост