Зареждане ...

Светлини за велосипеда

"Не питай старило, питай патило!"
Потребителски аватар
stefan_trekkie
Прохождащ
Прохождащ
Теми: 2

Re: Светлини за велосипеда

Мнениеот stefan_trekkie » 18 дек 2016, 11:51

Pathfinder™ написа:Някъде гледах такава пласмаса с свинска опашка но не я откривам по сайтовете и не помня как се казваше,чрез нея се закрепва фара на вилката и се наглася светлината нагоре надолу.При шосейно кормило може да монтирате фара и при извивката на drop bar,виждал съм колоездачи там да си монтират фаровете.Нещо подобно съм срещал от снимката в магазини за скрепителни елементи,дори имам в къщи бройки и мога да ви кача снимка как изглежда но най рано утре.

Много интересен преходник, колега. Страхотна идея, пусни повече материал ако намериш.
Иначе - не съм с шосейно кормило, а трекингово вече, а бях на право известно време и кантарни сайклокросови спирачки.
Ето сетъпа ми:
Изображение

Ето какво изработих аз наскоро, закрепя се на скобата за класически фар на динам на болта на прдната спирачка(п.с. То твоето е същата идея като това, което аз съм изработил по случайност):

Изображение

Изображение

Проблема е, че при другото колело същата скоба опира в кантара, малко по-различна е височината там.

Randonneur написа:Преди да излязат диодните фарове, имаше едни акумулаторни сигми с халогенна крушка. Те вървяха със специална стойка за 2 фара, която се монтира върху кормилото и издигаше осветителните тела над чантата. Това при условие, че чантата е с такава конструкция, че не стои много нависоко над кормилото. Поне моята беше такава.
Имам останала една такава стойка и мога да й пусна една картинка, ако представлява интерес, или просто за конструктивна идея...
:icon_idea:
Иначе гледам чужденците, които са с чантички по бреветите, че карат масово с фарове над спирачките и дори на оста на предната капла....

Възможно е да се ползва същата втулка/цилиндър и на скоба за динамо отстрани на вилката (от ляво ест) максимално високо нагоре. Това ми дойде като идея като споменахте за вилката.

Потребителски аватар
Pathfinder™
Прохождащ
Прохождащ
Теми: 0

Мнениеот Pathfinder™ » 18 дек 2016, 13:02

https://youtu.be/eeOUfA5Fdhw
Утре ще снимам тези скрепителни елементи подобни на свинска опашка.Сега разглеждах едно видео как да променя светлинния поток,целта е да се освети цялото платно когато се кара вечерта.Това е плюс когато карат колоездачи до вас на които е свършил тока от батерията при прехода.Имам същия модел и съм си взел резервни батерии вътре с осем елемента и така карат две вечери всеки един от тях.

Потребителски аватар
Pathfinder™
Прохождащ
Прохождащ

Мнениеот Pathfinder™ » 18 дек 2016, 18:26

Изображение
Това са въпросните пластмасови крепежи на принцип свинска опашка,това е повече за идея и не е реално тествано.Вътре в черния пластмасов елемент има коркова тапа за вино и е монтирана чрез навит винт.

Потребителски аватар
stefan_trekkie
Прохождащ
Прохождащ
Теми: 2

Мнениеот stefan_trekkie » 19 дек 2016, 10:30

Колега от работата ми подари една скоба за кормилен фар, но без фар, ще пробвам с нея да направя подобно за вилката с една втулка около Ф26

Потребителски аватар
Pathfinder™
Прохождащ
Прохождащ

Мнениеот Pathfinder™ » 22 дек 2016, 09:35

Изображение
Целта е изпълнена да накарам фаровете да светят по цялото платно,първоначално тествах на ненужен челник и се получи.Просто смених оригиналното стъкло с тази конусувидна лупа взета от изгоряла луничка за дома,премахнах стъчащите неща от нея и я монтирах бързо.

Върни се в “Съвети и екипировка”