Страница 1 от 1

Бреветна седмица 2021

Публикувано: 26 апр 2021, 20:49
от Randonneur
Предвид малкото заявки и запитвания тази година, както и липсата на чужденци, има вариант базата на бреветната седмица да не е на Сл.бряг, а да се върне - само за тази година - в Сливен, на обичайното място, Омега. Иначе твърдо съм решил датите да са обявените. Мисля, че е по-важно да спазим датите, отколкото да настояваме да сме на Сл.бряг. Много хора разчитат на тези дати, а ако ги преместим, разбутваме целия календар. Ако базата на седмицата ще е в Сливен, няма да се кара по зимните маршрути - трасетата ще са нови, включваме и планините: например: 300 до В.Търново, 400 до Варна /маршрут на 1200/, 600 ще е до Резово по обиколен път, с преспиване там... Примерно... Моля за мнения, след което ще имам позиция утре да говоря с хотелиерите.

Re: Бреветна седмица 2021

Публикувано: 04 май 2021, 02:26
от Randonneur
Хотелиерът е обещал за сряда-четвъртък, че ще има инфо кога отваря хотела. Ако отвори за нашите дати, най-вероятно е да правим организирано само 600/1000, защото за другите дистанции заявките за хотел клонят към нула. Ако отвори в началото на юни - може да си разменим датите с Исперих 600 и да има повече кандидати за хотела, дори и чужденци, и да си направим пълната седмица - това ще се реши след едно ново, но експресно сондиране на мнения. При сериозен проблем с хотела, или липса на интерес за началото на юни, като трети вариант остава да проведем седмицата на първоначалната дата, но да променим мястото на старт-финалите на Омега /Сливен/.

Re: Бреветна седмица 2021

Публикувано: 10 май 2021, 16:22
от Randonneur
Както се очакваше, Бреветната седмица ще е на Омега, 15-23 май, както е по календара, по същия график. Маршрутите ще са различни от зимните и много атрактивни. 200 ще е през Бяла и т.нар. "турски" села. 300 ще е по един позабравен маршрут: до Любимец, Звездата, Елхово и Ст.Караджово. 400 е абсолютно премиерен - до Исперих и обратно. Първи ден на 1000: 400 км до вила Мария и обратно /маршрут на 1200 - в със същия стартов час - генерална репетиция за SVS/. Втори и трети ден: до Резово с преспиване. При настоящия брой участници, поддръжка с кола само тези два последни дни - в района на Бургас, както беше на Резово 400.
Маршрутите са в груб вид и тепърва ще се прецизират.
Идеята е, да не се различават значително по трудност от Марвелския старт/финал.
300 става малко по-лек, за сметка на това 400 - малко по-труден.
1000/600 като цяло се получиха по-трудни, но в рамките на средните стойности на трудност. Облекчение ще дадат обаче по-ранните часове на стартиране, което ще позволи педалиране предимно в светлата част на денонощието.
https://drive.google.com/file/d/1nGe4wd ... sp=sharing