Не знам, дали се качваха равномерно, май изчакваше wi-fi, а това стана чак на ОМВ Габрово.
Както и да е, сега всичко е качено и пиша коментарите.
Основната идея на пробега по това време на годината беше - освен да си направя коледен подарък - да се провери, дали Елена може да се ползва за първа и втора нощувка. Освен всички удобства на спане на едно и също място, там може да се остави и багаж.
Мисията се оказа успешна, убедих се, че Елена е подходящо и възможно място за две нощувки, но при спазване на някои правила:
1. Старт от Омега, гарантиращ ранно пристигане в Елена - до 21 часа. Означава старт в 7 или 8.
2. Разумно преминаване по първия етап, с умерен разход на сили.
3. Вторият ден се тръгва рано, изчислението ми е за 6, а връщане обратно - в 23. Не е проблем и по-късно връщане - стаята чака, багажът е там и също чака, душ и в леглото. При мен се получиха 3 часа закъснение, заради някои начални неудобства на мястото за нощувка и моя грешка със захранването, както и подценяване на непознатата за мен отсечка Габрово-Търново. Потеглих в 8, прибрах се в 4 сутринта. Въпреки грешките, късното прибиране този втори тежък ден не беше такъв проблем, защото бях отпочинал и наспан. По-късен старт на третия ден не е проблем, трасето е лесно и бързо. Потеглих в 11 и финиширах с комфортен аванс.
Това преминаване показа също, че този маршрут може да се кара и по друго време на годината, не само през лятото.
Подготвям също и по-подробно описание - с някои особености на трасето.