Зареждане ...

Цветан Близнаков - Рандонюр 10,000

Колоездачни маратони, бревети, колоездене на дълги разстояния
Автор на темата
zoe
Прохождащ
Прохождащ
Теми:2
Цветан Близнаков - Рандонюр 10,000

Мнениеот zoe » 01 авг 2016, 20:23

Поздравления на Цецо; след успешно каране в Румания този уикенд той ще получи медала 'Рандонюр 10,000' само 2 години след неговия първи бревет - невероятно :)

Потребителски аватар
pinocio
Доктор – експерт
Доктор – експерт
Теми:7
Контакти:

Re: Цветан Близнаков - Рандонюр 10,000

Мнениеот pinocio » 02 авг 2016, 07:54

Браво Цецо
Разкажете за бревета в Румъния?!
Георги Ангелов КК ХАСКОВО,PBP 2015 - 1230 km; SVS 2016 - 1230 km;

Потребителски аватар
Panikovsky
Сукалче
Сукалче
Теми:0

Мнениеот Panikovsky » 02 авг 2016, 10:44

Браво, Цецо! ...
Мисля да живея вечно. Засега успявам ... :icon_cool:

pejchev1956@abv.bg
Забавачница
Забавачница
Теми:0

Мнениеот pejchev1956@abv.bg » 02 авг 2016, 16:40

Браво! ... :ext_hooray:
Д.Пейчев-КК Хасково -PBP 2015-1230km

Потребителски аватар
balark
Забавачница
Забавачница
Теми:5
Контакти:

Мнениеот balark » 02 авг 2016, 17:43

А по същото време трябваше и Зоуи да е със същия медал :(

Това, че някоя държава е по на север да ви кажа, не значи, че задължително е по-студено. В Румъния жегата е зверска. Тук направо сме облагодетелствани откъм климат. Просто трябва да сме много благодарни.

Там нямаш изобщо къде да се скриеш. Всичко е ниско, равно и пусто. Карането от Дунав мост до Букурещ беше отвратително. Следобяд, жега, почти няма населени места, време не минава. Купувах си минерална(изворна) вода от магазина, а тя има ужасен вкус.Няма дръвче, няма нищо.
Влизам накрая в Букурещ и колкото повече се приближавам към центъра, толкова по-красиво става. Идеалния център и периферията му са чудни. Чисто, спретнато, широки пътища, велоалеи, красота. Нанесох се в хотела, взех си душ и пак газ навън да обикалям, докато дойдат Недко и Зоуи. Няма такъв кеф. Има фонтани навсякъде. Светещи, несветещи, красиви, много и големи.
Пълно е с паркове, имат езерца. Обикалях около едното. Пълно с хора, не можеш да го обиколиш, толкова е голямо и по брега от двете страни на алеята - заведения. Защото беше петък вечер ли, но всички хора бяха навън. Пеша, на колела, народ колкото искаш.
Да срещнеш някой в Букурещ, който не говори английски е доста трудна задача. И то повечето го говорят перфектно. Аз хапнах доволно и с кеф в едно заведение, като пробвах няколко от хубавите им румънски бири. Не ми се напускаше Букурещ на следващия ден, не ми се и лягаше като знам, че мога да пропусна хубави моменти на това прекрасно място. И макар да не бях спал почти предните нощи не ми се лягаше.

Извън столицата положението е коренно различно. Пустота, както казах, няма дървета, чешми почти няма, но има на някои места кладенци за сметка на това :)
200км насрещен вятър... В един момент на 60км от Констанца духаше толкова, че на спускане въртях максимално и като погледнах километража показваше 25км/ч. Бях се отчаял.
А Констанца изобщо не е този град, който съм виждал 2 пъти. Нещо огромно е. И особено събота вечер е страшно. Като Слънчев бряг е, само че в колосални размери. Дискотеки, светлини, музика, коли... Лудница!

Спахме на някакъв стадион на 376км. Аз така и не успях, де. Измръзнах.
Но пък организацията беше на ниво! Всички бяха уникални, супер вежливи и свястни. По контролите ни черпеха с много диня, която ни спасяваше от прегарянето и горещината, понеже колкото и вода и електролити да пиеш, в един момент не са достатъчни и писват. А динята връща живеца в теб като те набавя с вода, витамини, захар и всичко, от което имаш нужда. Дори не си гладен след това.
Даваха ни сандвичи, кока кола и какво ли още не. На спящата контрола имаше дори бира :)

Колоездачите са готини и усмихнати.
Шофьорите са им горе-долу на нивото на турските обаче. Колоездачите за тях са подобие на извънземни и затова са длъжни да им свиркат с клаксони без каквато и да е причина. Не биха обезпокоили цялата махала цигани, които са се изсипали на улицата и не може никой да мине покрай тях, но малко преди това просто са длъжни да натискат клаксона по теб до изтощение.
Абе, много жега беше.... 51 градуса на ферибота. Добре ли е? :)

Но пък беше забавно :)

Потребителски аватар
pinocio
Доктор – експерт
Доктор – експерт
Теми:7
Контакти:

Мнениеот pinocio » 03 авг 2016, 19:36

Браво Цецо, очаквах точно този стил от теб. Стегнато набързо и с много цвят.
БРАВО на моя приятел Недко и специални поздрави на ZOI(ЗОЯ - по български)
Георги Ангелов КК ХАСКОВО,PBP 2015 - 1230 km; SVS 2016 - 1230 km;

Върни се в “Бревети AUDAX”