Зареждане ...

Класиране по точки

Колоездачни маратони, бревети, колоездене на дълги разстояния
Потребителски аватар
Автор на темата
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец
Теми:261
Re: Класиране по точки

Мнениеот Randonneur » 17 окт 2017, 17:39

40х1200+ Finisher: BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; 1001Miglia'08,12,16,24; GBR'2009; Transdanubie+MGM'2013; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23; 6 Capitals'25; PBP'03,07,11,15,19,23; 19xSVS 2001-2025; RAAM'2010/2011;

Потребителски аватар
Автор на темата
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец

Мнениеот Randonneur » 17 окт 2017, 17:45

40х1200+ Finisher: BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; 1001Miglia'08,12,16,24; GBR'2009; Transdanubie+MGM'2013; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23; 6 Capitals'25; PBP'03,07,11,15,19,23; 19xSVS 2001-2025; RAAM'2010/2011;

Потребителски аватар
Panikovsky
Сукалче
Сукалче
Теми:0

Мнениеот Panikovsky » 17 окт 2017, 18:47

Лазаре, твърдиш, че Сурчев сам е попълвал полето "виновник" за други участници в своя полза, така ли?
Мисля да живея вечно. Засега успявам ... :icon_cool:

Потребителски аватар
Сурчеff
Сукалче
Сукалче

Мнениеот Сурчеff » 17 окт 2017, 19:30

I eat hills for breakfast, :Zz014: най-добър коломаратонец на годината'2016,
5 Int'l 1200+ Finisher, incl. 3x SVS 2015-2017 + PBP'2015; 1001Miglia'2016

Потребителски аватар
Автор на темата
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец

Мнениеот Randonneur » 17 окт 2017, 20:14

Потребителски аватар
Сурчеff
Сукалче
Сукалче

Мнениеот Сурчеff » 17 окт 2017, 20:44

I eat hills for breakfast, :Zz014: най-добър коломаратонец на годината'2016,
5 Int'l 1200+ Finisher, incl. 3x SVS 2015-2017 + PBP'2015; 1001Miglia'2016

alhimik
Забавачница
Забавачница
Теми:1

Мнениеот alhimik » 17 окт 2017, 21:42

Нямам намерения да коментирам споровете като трета страна искам да дам едно предложение от относно купата "коломаратонец на годината".
Първо тази купа се подари и връчи на най-бързия коломаратонец на 1200км. в България още от тогава е прегърната идеята да се отличи един между равни. По ред причини тя се изроди в Коломаратонец на годината ( да уточня принципно не смятам за престижно едно такова променливо отличие без ясни, спазващи се и реално отчитащи ситуацията и постиженията правила) нямам нищо против да се връчва щом има хора които се интересуват да я спечелят ( през 2015 смятам че я заслужавах, казах каквото мисля, не смятам че е загуба че не съм я спечелил) но не проумявам каква е връзката между регламент за връчването и името и Коломаратонец на годината. В едни бревети които не са състезания се вкарва купа която превръща участията на бревети в състезание по бързо каране, бонус пътуване, бонус ветеран, жена, студ, доведи другарче и т.н. включае и по математика на всичко това. Това не са бревети !
Ние хората сме устроени да вървим напред да се доказваме пред кого ли не и по какъв ли не начин. В този ред на мисли съвсем отговорно предлагам да се разграничат нещата класиране по точки и класиране за купата Коломаратонец на годината.
Предложението ми е следното:
Класиране по точки:
Да остане в този вид като регламент и съществуващи бонуси те така или иначе отразяват относително добре усилията резултатите на всеки коломаратонец. Тук както каза Лазар има комисия която може да реши колко ще са като процент за съответният бонус и т.н. принципно нямам нищо против този регламент в часта си класиране по точки т.е. предлагам награда „Първи по точки“ съответно връчване на на база точките по този регламент. При все молбата ми към всички участници за коректност във всичките и форми към другите участници и организатори. С молба към всички организатори и федерация СВОЕВРЕМЕННО да дават информацията от всеки бревет и да се следи стиктното спазване на правилата и от участници и от организатори СВОЕВРЕМЕННО. Конкретно предложението на Лазар с анкетата май е ход в правилнат посока. Но е редно да кажа че наистина има още какво да се желае по отношение конфликта на интереси. Според мен при ясно приетите правила (които и сега се ползват) просто трябва всички да сме честни пред себе си и другите и всичко ще е ок. За тази награда предлагам да се изработи медал идентичен всяка година и да се връчва за спомен на победитея ведно с грамота за постижението (ако се приеме предложението аз мога да се заема с този медал като изработка и т.н. и представител на федерацията да го връчва на носителя всяка година).
Класиране Коломаратонец на годината:
Тук предлагам нещо по различно опита ми от предни години показва че постигнатите резултати не винаги за отразени в схемата по горе в пълната си стойност. Тази купа и награда формулирани така предполагат надпревара за спечелването и и съответно състезателен елемент, но бреветите не са състезание между колкоездачи а по-скоро състезание със самият себе си. В този ред на мисли предлагам следното:
- точките които се печелят от завършването на бревет да се броят(по сегашната схема)
- точките бонус за по-бързо завършване да се броят в сегашния си вид и размер
- участия в чужбина без значение от дистанцията да се броят ( с точки в пълният размер като бревет в България по приетата схема).
- наградата да не може да се печели в две поредни години от един и същи коломаратонец
- наградата като стойност и престиж да е над тази „първи по точки“
- задължително участие в бреветната седмица във фирмат 200-600,1000 и 1200км в България
- в класацията да се взимат точки спечелени само през периода 1.11. от предходната година до 31.10 в годината на връчване на наградата.
- бонус за спечелване на медали Р5000 и Р10000 съответно 25т и 50т начислени в годината на последният бревет включен в заявката за медала. Като тези бонуси да се заявяват от участниците пред представител на БФТ.

Няколко разяснения относно предложенията и допълнителни уточняващи тълкувания:
Първите две точки са ясни няма спор и коментар по тях(принципно само на тяхна база може недвъсмислено да се определи носител на „коломаратонец“.)
Точка 3: От опита ми през годините се оказа че въпреки че не се премират участията в чужбина носят много престиж и за участници и за България ( и двата ми медала Р10000 са с печелени чрез ключови участия в чужбина) съответно медали в сметката на България и популяризират страната ни. В този ред на мисли и в контекста на това че купата предполага надпревара смятам за уместно да се взимат под внимание тези стартове без значение къде какви са дали са в календара на БФТ и т.н. В надпреварата със себе си през 2015 след 1200 в бг карах 1000км в Унгария което даде разликата спрямо всички в България която си остава разлика и до днес (относно Р10000). Така смятам че обективно ще се отразят разликите в желание, подготовка физическа и парична за постигането на целта.
Точка 4: За да се избегне „абониране“ на даден колоездач с тази награда тя да не се връчва в две поредни години на един и същи човек а да се дава по малко престижната „първи по точки“. Пояснявам при равни условия в участията в България в класацията по точки точките за „първи по точки“ винаги ще са повече от тази за „коломаратонец“ заради повечето бонуси и прехвърлянето на % от миналата година т.е. ако един човек предходната година печели „коломаратонец“ и по някакви причини пак е първи и в двете класации в следващата година взима „първи по точки“ и сътветно вторият от класацията за „коломаратонец“ се обявява за носител на наградата. По този начин се стимулира хем редовното участие на всички маратонци, хем се дава шанс и на други колоездачи да вземат отличия. Така не се изкривява участието в българия за сметка на чужбина и всеки който кара само в бг пак има шанс за награда „първи по точки“. Така се получава момент че различни хора могат да атакуват двете награди с различни стратегии носещи успех. „коломаратонец“ с бързо каране у дома и в почивниет уикенди от бг календара участие в чужбина, и редовно участие с повече потенциални бонуси за „първи по точки“ и съответния процент точки от предходната година отчитащи постоянството му през годините. Първите ще допринесат за популяризирането на България, а вторите ще подппомагат класирането ни по нации в световният календар.
Точка 5: Аргументите тук са щом ще е награда със състезателен елемент да е с по-висока стойност. Така предложен регламента влкючва и чуждестранни участия които натежават още повече в престижа на наградата.
Точка 6: Предложените задължителни стартове в България така или иначе ще се карат от всички с амбиции и за двете награди (досегашният опит го доказва многократно) но ще гарантира нещо друго че няма да се появи прецедент човек който не е карал нищо в България да вземе наградата „коломаратонец“. От моя опит през годините мога да кажа че е възможен този сценарий по предложените правила затова предлагам тези стартове за задължителни за наградата. Възможен е и друг сценарий както стана пред 2015 с Бай Пламен който не завърши 1200км а стана „коломаратонец“ нещо не ми емного престижно да не мога да завърша най-престижната и трудна дистанция у дома и да съм „коломаратонец“. (Въпросът е принципен нямам нищо против към който и да е колега маратонец). Т.е. задължително завършване за наградата „коломаратонец“ при не завършване няма проблем да се приложи регламентът за „първи по точки“ и да се ползват точки там.
Точка 7: Както съм казвал многократно през годините щом си коломаратонец за дадена година не е редно да се ползват „стари лаври“ не мисля че има какво да се дискутира повече. Точките за „първи по точки“ нека се прехвърлят в следващата година това е ок но за „коломаратонец“ да се започва начисто всяка година.
Точка 8: Процесът по спечелването на тези медали е дълъг и коства доста усилия през годината/годините и смятам за редно да се премира макар и скромно на фона на възможните за печелене точки през годината от каране на бревети, но това е жест към участниците и няма „голямо“ значение към спечелването на „коломаратонец“.

Предлагам открито да дискутираме предложеният от мен регламент с всички заинтересовани страни и ако се сметне за разумен може да се гласува и приеме за използване през следващата година. Така няма да има никакво двусмислие поводи за недоволсто (разбира се при спазване на правилата) и ще има още една награда като алтернатива. Така ще се удовлетворят всички старни и двата основни типа стратегии и участници и ще има поле за изява и постижими цели всяка година за всеки ( и двете награди ще са постижими за всеки но не в една и съща година ). Ако спечелиш „коломаратонец“ сега догодина можеш да играеш за „първи по точки“ и обратното, начините за постигане са различни и дават шанс на всеки.

Потребителски аватар
Автор на темата
Randonneur
Мъдрец
Мъдрец

Мнениеот Randonneur » 17 окт 2017, 22:46

Потребителски аватар
Panikovsky
Сукалче
Сукалче

Мнениеот Panikovsky » 17 окт 2017, 23:20

Лазаре, кога ще заседава тази твоя Комисия? ... :-)

Потребителски аватар
Panikovsky
Сукалче
Сукалче

Мнениеот Panikovsky » 18 окт 2017, 09:31

Лазаре, защо не се отваря таблицата с класирането? Тъкмо реших да видя на кое място си ме сложил и не можах ... :-)

Върни се в “Бревети AUDAX”