Мнениеот Panikovsky » 17 окт 2017, 14:25
Прочел съм много добре, затова да минем към още по-дълбока детайлизация.
"... Понеже г-н Сурчев повдигна темата, от горното нека да отделим следното:
За привлечен нов участник: 20% за „виновника”, посочен от нов участник /трета колонка/
Много моля, нека всеки да провери:
1. Дали наистина новият участник е "нов" участник
2. Дали този "нов" участник сам е посочил "виновника" и дали "виновникът" не се е "самопосочил"
3. Дали "виновникът" е действително "виновник", т.е. наистина е привлякъл /мотивирал или помогнал/ новия участник.
До момента имаме 3 случая на неправомерно позоваване на този бонус по т.1
До момента имаме 5 случая на неправомерно позоваване на този бонус по т.2 и 3. ..."
По т.1 - има ли дефиниция на "нов участник" в Регламента? Кога един участник е "нов"? Ако има един старт и отказване след 5 километра през 2013, "нов" ли през 2015?
По т.2 - има ли процедура по посочване на "виновника", дефинирана в Регламента, която да изключва злоупотреби от типа на посочените. Регламентирана ли е процедура по разследване на една или друга хипотеза по злоупотреба с информацията, на база на която се ползва бонуса. Използваната като метод анонимна анкета дефинирана ли е в Регламента или е изсмукана от пръстите половин година след бреветите?
По т.3 - е тук вече е необходимо да се прибегне и до врачка със стъклена топка за доказване на различни хипотези ... :-)
Ето за такива дефиниции ставаше дума. Дефиниции, които да дават възможност за "законно" санкциониране на участник, а от друга страна да рестриктират стремежите на някой по някое време да си каже "Аз сега на Сурчев/Видев/Радославов/Жеков/Филанкишиев мога ли да му разкажа играта като ми се прави на много отворен?" и да му я разкаже... :-)
Мисля да живея вечно. Засега успявам ...